امارات متحده عربی و به خصوص دبی، با فرهنگ و قوانین خاص خود، مقصدی جذاب برای گردشگران است. اما برای داشتن سفری بیدردسر و لذتبخش، توریستها باید قوانین این کشور را رعایت کنند. این قوانین شامل مواردی مانند پوشش مناسب در مکانهای عمومی، محدودیت مصرف الکل، ممنوعیت عکاسی بدون اجازه، احترام به آداب و رسوم محلی و قوانین مربوط به ماه رمضان میشود. آگاهی از این قوانین پیش از سفر به امارات و دبی، به گردشگران کمک میکند تا از جریمههای سنگین و مشکلات احتمالی جلوگیری کنند و از سفر خود نهایت لذت را ببرند.
سفر به کشور امارات و به ویژه شهر دبی در سالهای اخیر رونق بسیار زیادی یافته است. به طوری که دبی به یکی از مقاصد پرطرفدار از جمله برای ایرانیان تبدیل شده است. هر کشوری قوانین خاص خود را دارد و توریستها و مسافرانی که به آن قدم میگذارند موظف به رعایت آن قوانین هستند. بنابراین لازم است که پیش از سفر به هر کشوری درباره قوانین مربوط به گردشگران آن کشور اطلاعاتی کسب کنید.
ما در این مقاله به شرح قوانینی که توریستها باید در دبی و امارات رعایت کنند میپردازیم. آداب و رسوم، اعتفادات و فرهنگ امارات برای توریستها محدودیتهایی را به همراه دارد که بهتر است پیش از بستن چمدانهایتان از آنها اطلاع داشته باشید. بنابراین چنانچه قصد سفر به دبی را دارید در این مقاله همراه مجله دبیبلیط باشید و با قوانین مربوط به گردشگران آشنا شوید.
قوانین مربوط به پوشش در امارات
یکی از قوانینی که توریستها باید در دبی و امارات رعایت کنند نوع پوشش در مکانهای مختلف است. مکانهای عمومی، اماکن مذهبی، مراکز دولتی، ساحل و… هر کدام پوشش مخصوص به خود را دارند و توریستها باید به قوانین حجاب در این کشور احترام بگذارند. این پوشش تنها مخصوص به بانوان نیست و آقایان نیز باید نکاتی را در این خصوص رعایت کنند. در ادامه به قوانین امارات و دبی در خصوص پوشش میپردازیم:
پوشش در اماکن عمومی
پوشش بانوان در مکانهای عمومی نباید کوتاه باشد و باید روی زانو را بپوشاند. قسمت بالای آن نیز باید تا روی شانه را بپوشاند. مکانهایی مانند مراکز خرید، رستورانها، سینماها، هتلها، مترو، خیابان و اماکن گردشگری جزء مکانهای عمومی محسوب میشوند. شلوارک خیلی کوتاه و یقه باز نیز برای آقایان در اماکن عمومی جایز نیست. به طور کلی شلوارک، شلوار جین، پیراهن بلند و دامن بلند، تیشرت و بلوزهای آستین دار خنک گزینههای مناسبی برای پوشش در دبی هستند.
پوشش در سواحل
پوشیدن لباس شنا برای آقایان و بانوان تنها در ساحل امکانپذیر است. در زمان خروج از ساحل نیز گردشگران باید لباس خود را تعویض کنند و لباس مناسب با اماکن عمومی به تن کنند. پوشیدن لباسهای خیلی باز تنها در سواحل خصوصی امکانپذیر است و در سواحل عمومی و خانوادگی لباسها باید کمی پوشیدهتر باشند.
پوشش در اماکن مذهبی
در اماکن مذهبی مانند مساجد پوشش بانوان و آقایان باید کامل باشد و حتی بانوان باید موی سر خود را بپوشانند. آقایان نباید از شلوارک و لباسهای یقه باز استفاده کنند. در ورودی مساجدی که از اماکن گردشگری محسوب میشوند مانند مسجد جمیرا لباس مناسب در اختیار توریستها قرار میگیرد.
قوانین مربوط به ارتباط با شهروندان
امارات یک کشور مسلمان است و مردم آن دارای اعتقادات مذهبی و فرهنگ سنتی هستند. بنابراین گردشگرانی که وارد این کشور میشوند باید به آداب و رسوم مردم احترام بگذارند. اگر میخواهید به دبی بروید باید نکاتی را در خصوص ارتباط با شهروندان نیز در نظر داشته باشید و ادب و احترام را رعایت کنید. در ادامه به این نکات میپردازیم:
نحوه ارتباط با بانوان
شما در دبی و تمامی شهرهای دیگر امارات باید به زنان احترام بگذارید. بنابراین تحت هیچ شرایطی به زنان بی احترامی نکنید حتی اگر حق با شما باشد. نزدیک شدن به زنان و لمس آنها در هنگام گفتوگو ممنوع است. بهتر است که برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکل قوانین را رعایت کنید.
نحوه ارتباط با جنس مخالف
شما به عنوان توریست نباید برای دست دادن با جنس مخالف پیش دستی کنید. اگر میخواهید با شهروندان ارتباط برقرار کنید بهتر است که اجازه دهید تا خودشان در این خصوص اقدام کنند.
قوانین مربوط به عکاسی
از دیگر قوانینی که توریستها باید در دبی و امارات رعایت کنند قوانین مربوط به عکاسی است. عکاسی از ساختمانهای نظامی و تأسیسات نظامی ممنوع است. بنابراین هنگام عکاسی و فیلمبرداری مراقب این نکته باشید تا دچار دردسر نشوید. همچنین عکاسی از افراد به ویژه بانوان بدون اجازه ممنوع است و نباید انجام دهید. گردشگران اگر میخواهند درباره مردم و یا شهر دبی مطلبی را در فضای مجازی منتشر کنند نباید با بیاحترامی و تمسخر همراه باشد.
قوانین مربوط به دین و مذهب
هرگونه بیاحترامی به اسلام و اماکن مذهبی در دبی ممنوع است. اگر مردم محلی بیاحترامی یک توریست را به هر نحوی به دین اسلام ببینند با او برخورد میکنند. از این رو احترام به اعتقادات مذهبی مردم و کنترل گفتار و رفتار و پوشش مناسب در اماکن مذهبی بسیار مهم است.
قانون دست چپ
یکی از قوانینی که توریستها باید در دبی و امارات رعایت کنند قانون دست چپ است. این قانون یکی از قوانین دبی است که باید در حد توان رعایت کنید. طبق این قانون نباید هنگام دست دادن با افراد، هنگام غذا خوردن و در زمان باز کردن در از دست چپ استفاده کنید. از آنجا که در باور مردم امارات از دست چپ به منظور طهارت استفاده میشود بنابراین آنها برای انجام برخی امور مانند دست دادن استفاده از دست چپ را نشانه بی احترامی میدانند. از این رو توجه به قوانین و باورهای مردم محلی به موجب احترام به آنها بسیار حائز اهمیت است.
قوانین مربوط به مصرف الکل
یکی از قوانین سختگیرانه دبی خوردن مشروب در ملأ عام است. گردشگرانی که به دبی میروند باید این قانون را در نظر داشته باشند. همچنین برای مصرف الکل حداقل سن باید 21 سال باشد و سنین کمتر به هیچ عنوان مجاز به خوردن الکل نیستند. گردشگران تنها در مکانهایی مانند هتل، کلاب و رستوران میتوانند الکل بنوشند.
قوانین مربوط به مصرف مواد مخدر
از دیگر قوانینی که توریستها باید در دبی و امارات رعایت کنند قوانین مربوط به مواد مخدر است. مصرف و یا همراه داشتن هرگونه مواد مخدر در دبی ممنوع است و مجازاتی از قبیل زندان در پی دارد. اگر شما در هنگام ورود و یا خروج از دبی حتی به مقدار خیلی کم مواد مخدر در اختیار داشته باشید دچار مشکلات بسیاری میشوید و دولت امارات به شدت با شما برخورد خواهد کرد. بنابران نباید هیچ گونه موادی حتی به مقدار بسیار کم همراه خود داشته باشید.
قوانین مربوط به دارو
همراه داشتن برخی داروها در دبی ممنوع است و اگر به عنوان توریست این داروها را در اختیار داشته باشید قانون با شما برخورد خواهد کرد. برخی از داروهای ممنوعه داروهایی هستند که حاوی مواد مخدر هستند و اگر حتی در وسایل شخصی گردشگران یکی از این داروهای غیر مجاز پیدا شود موجب دردسر جدی خواهد شد. بنابراین قبل از سفر به دبی حتما لیست داروهای مربوطه را چک کنید تا دچار مشکل نشوید.
شربتهای ممنوعه در دبی
داروهای زیر که به شکل شربت هستند جزء داروهای ممنوعه محسوب میشوند:
- فنوباربیتال
- دکسترومتورفان
- هالوپریدول
- تریمیپرامین
- هیدروکسی زین
- دکسترومتورفان پی
آمپولهای ممنوعه در دبی
آمپولهای غیر مجاز در دبی شامل موارد زیر هستند:
آتراکوریم – متوکاربامول – دیازپام – بی پریدین – هالوپریدول – پانکورونیوم – پروپوفول – تری فلوپرازین – میدازولام – ترامادول – پرفنازین – کلرپرومازین – هیدروکسی زین – فلوفنازین – تیوپنتال – کتامین – فنوباربیتال
قرصهای ممنوعه در دبی
قرصهایی که در این بخش نام میبریم همه از داروهای ممنوعه در دبی هستند که نباید به همراه داشته باشید:
متادون کلونازپام، کلردیازپوکساید، بی پریدین، باکلوفن، آسپرین کدئین، کلومیپرامین، آمی تریپتیلین، دیازپام، کلرپرومازین، کلیدینیم سی، فلووکسامین، دکسترومتورفان، هیدروکسی زین، دیفنوکسیلات، فلوفنازین، فلوکستین، ایمی پرامین، فلوفنازین، لیتیوم کربنات، هالوپریدول، مپروبامات، لورازپام، نورتریپتیلین، متوکاربامول، پاروکستین، اکزازپام، فنوباربیتال، پرفنازین، رمیرون، پریمیدون، تیوریدازین، تیوپنتال، ترامادول، تری هگزیفنیدیل، تری فلوپرازین، والپروات سدیم، تریمیپرامین، آلپرازولام، دکسترومتورفان، فنوباربیتال، فنتانیل، مورفین، پتیدین، کدئین، باربیتالها، دیفنوکسیلات، متیل فنیدیت، آمفتامینها، مپروبامات، پنتازوسین، اتینامات، آلپرازولام، کلونازپام، استازولام، فلورازپام، میدازولام، لورازپام، کلودیازپوکساید، تمازپام، کلودیازپوکساید، استامینوفن کدئینه، اوربیافین آرتین تری هگزوفنیدیل، فنی تونین کمپاند، ترامادول هیدروکلراید، کیمادرین، اورازپام، مهربامات، کلرنازپام.
کپسولهای ممنوعه در دبی
علاوه بر شربت، آمپول و قرصهایی که ذکر کردیم در این بخش به کپسولهای ممنوعه در دبی میپردازیم:
- آمانتادین
- فلوکستین
- تیوتیکس
- دکسپین
داروهای حاوی مخدر
علاوه بر داروهایی که ذکر شد داروهایی نیز وجود دارند که حاوی مقادیر کمی مخدر هستند. همانطور که پیشتر گفتیم داروهای حاوی مخدر در دبی ممنوع هستند و نباید به همراه داشته باشید. در این بخش نام این داروها را عنوان میکنیم:
آمپولها
- مرفین ۱۰ میلی گرم
- پنتازوسین ۵۰ میلی گرم
- پتیدین ۵۰ میلی گرم
- انفنتالین
- فنتامیل
- سوفنتاتیل
- تالامونال
- دی هیدروبلزپریدول
- نانوکسال
- متادون ۵ میلی گرم
- پتیدین ۱۰۰ میلی گرم
قرصها
- متادون ۵ میلی گرم
- اپیوم، متیل فنیدیت
- دیفنوکسیلات
- مرفین ۱۰ میلی گرم
- کدئین فسفات ۳۰ میلی گرم
قوانین مربوط به رانندگی
رعایت قوانین مربوط به رانندگی برای همه شهروندان دبی و گردشگرانی که در دبی اتومبیل کرایه میکنند الزامی است. بنابراین اگر قصد سفر به دبی را دارید و میخواهید اتومبیل کرایه کنید باید با قوانین رانندگی امارات نیز آشنا باشید. اگر حوصله خواندن قوانین و رعایت آنها را ندارید بهتر است که از وسایل حملونقل عمومی و تاکسی استفاده کنید. چرا که در صورت عدم رعایت قوانین رانندگی جریمه خواهید شد. در این بخش به چند مورد از قوانین رانندگی دبی میپردازیم:
- برای رانندگی در دبی باید گواهینامه بینالمللی مورد تأیید دولت امارات را داشته باشید.
- رانندگی در حالت مستی و با مصرف الکل ممنوع است و راننده خاطی مشمول جریمه میشود.
- تمامی سرنشینان موظف به بستن کمربند ایمنی هستند.
- همراه داشتن بیمه مورد تأیید امارات برای راننده الزامی است.
- موتورسوارن باید از کلاه ایمنی استفاده کنند.
- حداقل سن رانندگی 18 سال است.
- رانندگی بدون گواهینامه مورد تأیید امارات جرم است.
- در صورت کسب بیش از 24 امتیاز منفی گواهینامه برای مدت 3 ماه بیاعتبار میشود.
- همه اتومبیلها باید در دبی تمیز باشند و خودروهای کثیف مشمول جریمه میشوند.
قوانین مربوط به آتشبازی
به موجب حفظ امنیت شهر هرگونه استفاده از مواد آتشبازی برای افراد در دبی ممنوع است و تنها شرکتهای دارای مجوز مجازند که در جشنهایی مانند کریسمس آتشبازی انجام دهند. هرگونه حمل مواد آتشزا و به همراه داشتن مواد محترقه جرم محسوب میشود و اگر کسی این قانون را نادیده بگیرد مجرم است و منجر به دستگیری و عواقب بعدی خواهد شد.
قوانین مربوط به رزرو هتل
پیش از اقدام برای سفر به دبی لازم است که قوانین مربوط به رزرو هتل را نیز بدانید. در دبی رزرو هتل برای زوجهایی که مدرک رسمی مبنی بر ازدواج ندارند امکانپذیر نیست. بنابراین به همراه داشتن مدرک ازدواج برای همه زوجها ضروری است. قانون دیگری که در رزرو هتلهای دبی وجود دارد این است که به افراد زیر 18 سال بدون همراه اتاق اجاره داده نمیشود.
دیگر قوانین
در این بخش از مقاله به دیگر قوانینی که توریستها باید در دبی و امارات رعایت کنند میپردازیم. عدم رعایت قوانین با جریمه و مجازات همراه خواهد بود. این قوانین به شرح زیر هستند:
- بی احترامی به خاندان سلطنتی و هرگونه توهین به اشخاص مرتبط با حاکمان امارات جرم است.
- فحش دادن در مکانهای عمومی جرم است.
- نشان دادن کف پا به دیگران بی احترامی تلقی میشود و جایز نیست.
- نمایش محبت اعم از بوسیدن در انظار عمومی جلوه خوبی ندارد و ممنوع است.
- روابط جنسی خارج از ازدواج ممنوع است و جرم تلقی میشود.
- همجنسگرایی و هرگونه عضویت در جامعه LGBT ممنوع است و مجازات دارد.
- در ماه رمضان خوردن هرگونه خوراکی و استعمال دخانیات در انظار عمومی ممنوع است.
- به همراه داشتن ابزار و وسایل مربوط به سحر و طلسم در امارات ممنوع است.
- به همراه داشتن عکس، نشریه، فیلم و هر چیزی که با اسلام و مسلمانان در تضاد است ممنوع است.
- قسم خوردن در انظار عمومی ممنوع است.
- گوش دادن به موسیقی با صدای بلند در مکانهای عمومی ممنوع است.
- ریختن زباله در خیابان و همه مکانهای عمومی ممنوع است.
سخن پایانی
دبی یک شهر توریستی است و گردشگران از نقاط مختلف جهان برای تفریح و حتی بیزینس به این شهر میروند. دولت امارات برای جلوگیری از هرج ومرج و بینظمی و برای برقراری امنیت و آرامش شهروندان و حتی نظافت شهر قوانینی را وضع کرده است که همه گردشگران موظف به رعایت آنها هستند و در صورت عدم رعایت قوانین جریمه و مجازات خواهند شد. بنابراین لازم است که پیش از رفتن به دبی حتما قوانین و ممنوعیتها را مطالعه کنید تا دچار مشکل نشوید.
ما در این مقاله به قوانینی که توریستها باید در دبی و امارات رعایت کنند پرداختیم. ممنوعیتهای دارویی، قوانین مربوط به پوشش، رزرو هتل، رانندگی، مصرف الکل و ارتباط با شهروندان را شرح دادیم و هر قانون به ظاهر سادهای را که عدم انجام آن میتواند مشکل آفرین باشد ذکر کردیم. اگر قصد سفر به دبی را دارید این مقاله را از ابتدا بخوانید و با قوانین مربوط به توریستها بیشتر آشنا شوید.
شما می توانید برای رزرو و خرید بلیط تفریحات دبی و امارات با تخفیف های ویژه به سایت دبی بلیط مراجعه فرمائید.